Onsdag

God förmiddag måse  de räknas  som nu faktist.
Nyss inkommet från en stund ute på vår gård,ar  Sonen är nöjd och glad och framför allt varm och go.
Mamman hon har fördåliga regnkläder och stövlarna hos sina föräldrar så hon vart dyngsur både i skor och på kroppen och frös som attan. Typiskt. riktiga regnkläder skulle inte vara fel faktist.
 
Imorse vaknade jag av att vid 7 tiden komLiam in till vårat sovrum och kröp upp i sängen med mig och Elsa.
På med bollibompa =) Vi har en tv i sovrummet och den är hur mycket värd som helst. Liam vill gärna ligga från 30 min till 1 timme och se sina program och halvsova. Väldigt bekvämt och skönt tycker jag i alla fall.
Vi klev upp och ordnade frukost, Liam hade tydligen vaknat påväldigt fel sida för han stratade med att ifråga sätta allt.
Sa jag: vi ska äta ägg.
då fick jag som svar jag vill inte ha ägg. 
Då svara jag lunt att nehe men vi äter inte det då.
Då vart det gallskrik och jag ska ha ägg.
Hehe morgontålamodet vart prövat även idag men med frukost i magen vart Liam min superglada storkille igen.
Vi mata Elsa och lekte lite på golvet innan Elsa vart trött och vi klädde på oss för och gå ut en liten stund.
Tyvär är det inget bra väder idag heller :( Men för Liam skull klädde vi på oss och gick ut i regnet. Han både  gräva i sandlådan,gunga och ta reda på lite löv. 
 
Nu är jag och Liam inne, Elsa sover i vagnen på verandan. 
Jag njuter av en kopp kaffe och Liam fikar lite mellanmål och ser tv.
Snart ska jag sätta mig med lite skolarbete,kl 16.00 ska jag vara på komvux i bergsjö igen.
Har kommit in på en distanskurs somhålls kvällstid och på distans.Är bara på delfar men det passar mig bra som föräldraledig =)
 

Tisdag

Hämtat Liam från dagis vid halv 2 och just nu grejar han på med lek lera.
Perfekt och leka med sånt vid dåligt väder.
Förresten?! måstesäga att det varit många dåligt väder dagar nu i september.
Hoppas på en härlig och fin oktober, Nu ska ja njuta av mitt kaffe medans Liam leker och Elsa sover.

Måndag, morgontrött och dubbel besök

Månad morgon, inte min bästa stund i veckan.
Förstår inte varenda måndagmorgon är jag så otroligt trött, inte någon skillnad imorse.
När alarmet ringde sov båda barnen gott på varsin sida  av mig jag gav oss lite sovmorgon igen,
Vilken gjorde att vi tog bilen till dagis för och intekomma hysteriskt försent, men vadå? helt okey och vara  lat ibland  kan jag tycka och glada och nöjda barn är väl viktigast =)
 
Kom hem efterdagislämning med en super pigg Elsa  satt på golvet och lekte nöjt medans jag drack kaffe och åt frukost. såg Property ladder och myste med Elsa.
Sprang ned på nedervåningen och strata en maskin  tvätt och sen plocka jag ur och i diskmasinen. städade båda toaletterna, plockade ihop här hemma och städade igenom Liams rum, sen damsög jag och torkade golven så det va hyfsat frächt här hemma i alla fall. 
Sen kom Nette vid halv 12  vi drack kaffe skvallarde i massor och bara hade skön Emma och Nette tid.
Elsa sov under hela Nettes besök nästan och jag han ta bilen igen och hämta Liampå dagis medans Nette vänta här hemma och vaktade Elsa som sov. Hem Liam fikade lite och så tog Nette lite kort på våra så <3 innan hon for.
 
Liam och Elsa satt en stund på golvet och lekte innan nästa besökare kom.
Min kusin Sara och hennes barn Milliam och Ella kom hitt och min moster Sussane =)
Så dom vart här under em. Alla barnen var nöjd och vi vuxna med för den delen vi fikade och pratade på och som vanligt går tiden alldeles för fort när man har  trevligt! 
 
I dörren när dom for hem kom pappa Tony =) Han fick låna Elsa lite medans jag och Liam for snabbt till ica och handla det som fattades till middagen. Hem och laga mat köttfärs sås och pasta hjul hade Liam önskat sig idag så det vart det =) Sen efter middag badade Elsa och Liam var med och hjälpte till gav mig saker och kollade. 
Sen han det bara gå en liten stund så kom min pappa förbi och hämtade Liam.
Liam hade blivit lovad att fara ditt efter middagen och det var han överlycklig för.
Gick bara en stund så kom pappa och Liam förbi och hämta några saker för Liam han skulle minsan sova hos mormor och morfar inatt. 
 
Nu sitter jag vid datorn vid kökbordet dricker lite kaffe och bloggar /kollar runt och Elsa är med pappa Tony =)
Bjuder på några underbart fina bilder på mina <3  som Nette tog idag.
 

Höstväder, besök och söndag.

Dåligt väder idag igen :/ 
Typiskt hösten att vara så grå och blöt och kall. 
Inatt kom mina föräldrar hem från utlandet, så det första Liam skulle göra imorse var att hälsa på mormor och morfar. Så ditt for vi på fm. tittade på underbara bilder och filmer från när dom var där och Liam fick godis och lite anndra små saker och jag fick ett par solglasögon :D Liksom lycka mina hade gått sönder för en tid sedan.
 
For  hem på efter lunch och när vi kom hem hade Tony städat hela övervåningen. Underbart skönt och slippa det idag. Idag ska jag ta det väldigt lungt har jag bestämt det,laga lite mat, tvätta någon maskin tvätt sådär men inge mer.. Just nu sitter jag vid köksbordet  med datorn och en kopp kaffe. Liam och Tony ser en barnfilm och Elsa sover. Skönt söndags tempo idag. Kanske gå ut lite senare och hoppa i några vatten pölar eller så.
 
Ha en bra söndag!

Gjuta

Roligt göra när tid och lust infinner sig=)

Min bästa Iris

Eftersom jag klagade lite över min hund i förra innlägget passar det juh bra och
lägga uppen bild på henne här.
 

Att vara hundägare...

Är inte alltid så lätt ska gudarna veta!
Ibland är hundar det bästa som finns, gosiga,mysiga underbara vänner.
Men ibland som idag när vädret är förkassligt och det regnar för fullt och blåser. då är det inge roligt och gå ut.
Man försöker skjuta på det oundvikliga,  faktumet att hunden tittar på en med bedjande ögon och tänker.
Jaha och när ska jag få gå ut på min promenad och se något annat en vår gräsmatta!?
 
Så klädde på mig och våndades och tyckte riktigt syndom mig själv i med hörlurana så jag
 jag i alla fall kunde höra bra musik medans jag gick där och vart blött.
Men det gick riktigt bra gick ned till fotbolsplanen och släppte Iris sen gick vi vidare mott ica,handla och sedan gick vi ovansidan förbi vårat hus på den stora vägen och så gick vi ned en bitt efter och tillbaka till oss. =)
Gick in och  klädde på Liam som varit i stan med mig idag men inte varit ute direkt.
Tog med honom ut och lekte en stund, plocka äpplpen och gunga lite innan vi gick in och hade lördagsmys.
 
Konstigt att den till början jobbiga promenaden slutade i att jag var  ute nästan 1 timme.
Och kaffet när jag kom in det smakade himelskt!
Ha en bra lördagkväll alla! Det ska jag ha <3
 

Tony och Emma

Jag älskar för den mesta min sambo.
Men när han sprutar vatten på mig när jag försöker rensa rabatter då kan jag tycka att han nog borde vara lite snäll. För själv är jag alltid en snäll och bra mamma sambo ;) Eller?

Världens gladaste Elsa

har sagt det innan och bör sägas igen. 
Våran lill bebis är världens glad skit.
familjens solstråle som alltid är glad.

Sovrummet

Ibland så blir man bara så himla protjektsugen och inrednings sugen.
Detta slog till mig i helgen jag bara måsta göra om sovrummet. 
Tur jag har en snäll och väldigt händig sambo, så han byggde helt enkelt en ny säng gavel till vår säng och målade den. så nu har vi en  säng gavel med inbygda fack som man kan stoppa in saker i istället för  sängbord.
 
Före 
 
Efter
 
Den bruna hylan över e på målning en och där funderar jag på att ha 2  eller 3 vita ramar med bilder.
 

Emma och Tony

 

Städ tantens berättelse

Behöver verkligen skriva av mig och ut trycka mig om min största hobbi här i livet. Just allas favorit städning.
Som småbarn förälder råkar man för ofta ut för just denna hobbi, den liksom smyger sig på en och även fast man hela tiden plockar och plockar, torkar ytor,damsuger och försöker förtvivlat hålla den i ordning så bara smäller det till och det ser ut som en tornado gått igenom huset. 
Som föräldraledig ut i på det så jobbar man juh hemma som min son vacker sa till mig att jag gjorde. Mamma hon jobbar hemma.. Och det gör man juh man har som "arbete" barn och hem. Min arbete i för sig bjuder på mycket underbart och säg vilket annat arbete man får så oerhört mycket kärlek, sköna stunder, man kan lägga sig och sova mitt på dagen. Det finns tusen pocetiva saker med att just vara hemma med sina barn.
Men att vara kvinnan i huset "chefen" här hemma på dagarna bjuder på väldigt mycket utmaningar, för ja alla vi vet juh faktist hur barn är. Dom kan inte vänta, ordet jag kommer snart vänta är ett  helt nytt ord. helst för en hungrig bebis och en samtidigt bajsnödig storebror som ropar jag är klaaarr mamma! Att vara på ett "vuxen" arbete kan i sina stunder ha fördelar för jag menar 2 kafferaster och en hel lunch när man får bara sätta sig, hehe mina kafferaster brukar utspela sig på lite olika platser och ibland stående. Lunchen den kan variera från en lugn och härlig stund till en bebis som är superhungring och bara ska ha mat nuu! Och samtidigt sitter storebror och petar/leker med sin mat och utnytjar mammans förvirande försök att mata bebis och samtidigt hålla koll till att springa från bordet, smeta mat eller bara dela upp maten i 1 miljon småbitar. Men det underbara är endå att hur mycket kaos det en blir eller hur trött man än är, Så är det hela värt det endå när ens busfrö till son kryper upp i ens knä och ger mig en kram och säger jag älskar dig mamma, eller ett ens dotter somnar i ens knä bara sådär fridfullt som ett barn kan göra.. Dagarna är så fylld av magsiska stunder så det överlappar dom där stunderna när man tror huvudet ska koka över.
Men som sagt detta handla om städning. Och det kan i sina dagar hamna i skymundan och även fast man försöker så ser det endå ut som en tornado och när man väl skyndar sig och städa medana lillasyster sover och storebror ser tv.. Så brukar det endå bli sina avbrott och man hinner inte allt m.m eller är det bara så att visa dagar så bara släpper man allt och njuter av sina barn istället.
 
Men man vill inte ha ett hem där det alltid är stökigt och finns inge som stressar så som när det är saker överallt. Och mitt stora bekymer är att jag är oerhört  duktig på att lägga saker på sidan och ej på dess rätta plats, lämna mina kaffemugar på dom mest konstiga ställen och gärna lämna kläder.
Detta gör att ja hela tiden går bakom mig själv och plockar, samtidigt som min son gärna leker lite överallt och min sambo han har sina saker han gör han med.
och så säger alla att njut nu av ledigheten med barnen och det gör man men hur mycket man är ledig det är frågan. I sommras när det var fina dagar då var det underbart jag och barnen var en massa på stranden, vi passa på och hälsa på mormor och morfar en massa och utåt sett så ser det nog ut som värsta semestern och vara hemma. man lullar på i något halvdant tempo följer barnens rytm m.m 
Men så finns det juh baksidor som inte syns utåt att jag imellanåt när jag haft för slappa dagar och inte gjort nå huhållsbarbete alls får stå kvällstid när barnen sover och städa för jag velat göra roliga saker på dagen.
Sen hjälper Tony mig till viss del hemma, men jag är som sagt "hemma" och han jobbar så jag kan inte kräva att han ska städa,laga mat m.m medans jag skulle sitta hemma dagarna i enda och bara ha det bra heller.
Känner faktist att jag fått ut min skrivarlust och mina tankar ikväll medans jag sprang runt här hemma och städade. passa på och damtorka kök/vardagsrum och städa toaletterna och tvätta 3 maskiner tvätt. oerhört roligt va? men gick och filade på mitt inlägg så därav hade jag så mycket och få ur mig ;) 
Livet hemma med mina två små guldhjärtan är inte något igentligen man kan beskriva det måste upplevas för att man ska förstå hur viktigt tiden hemma med barnen är. Och därför är det så viktigt att båda föräldrarna får förmånen att få vara hemma med sina barn och uppleva en föräldraledighet men allt vad det innebär.
Men vad som än händer under dagen så vet jag alltid att jag älskar och är älskad av dom två underbaraste personerna som finns i mitt liv. Mina två små barn som faktist är det viktigaste,vackraste och det bäste jag har  och i slutändan vad gör det att det är lite stökigt när man har förmånen att få rå om och  spendera underbar kvalitetstid med världens bäst barn! Mamma älskar er <3
 

kök

Sitter och drömmer lite om framtida protjekt  i vårat hus, Vi försöker och skynda långsamt vilket ibland är svårt för man vill att allt ska hända nu, helst nyss.
Vi gjorde väldigt mycket när vi först flyttade in i våra hus och nu är dom mesta rummen omgjorda och det är dom stora sakerna kvar som tex köket.  Men jag har en dröm om ett öppet kök med smidig förvaring stora bänkytor och ett härligt fönster över diskbänken så man kan stå och laga mat/baka och se ut över våra trädgård och barnen som leker ute. Men växlar imellan att ha ett mer lantligt kök eller ett mer inne kök som ex hög glans kök. Kan inte riktigt bestämma mig vilket jag vill ha. men som sagt skyndar vi långsamt och nu ska vi bo några år i huset och känna in ordentligt hur vi vill ha det innan såna saker görs. för varje dag tänker man nya saker och det jag vill ha idag kanske inte är det som passar om ett 1. Och att byta lite tapeter kan man allt göra men att riva ut hela köket med kostnader som medföljer och jobb för och 1 år senare tröttna det är lite väl onödigt=)
 
Såhär ser vårat kök ut idag. 
Det duger helt okey men i framtiden ser drömmen ut att vårat kök ska se anorlunda ut.
 Faktist kan jag inte läga ut några bilder på hur jag vill ha det för jag är inte säker själv =)
 

Bilder på våra barnostlundemma

Handlar om mitt liv som 2 barns mamma, Våran vardag med både barnprat, inredning,djur,blommor och allt annat mellan himmel och jord!

RSS 2.0