Städ tantens berättelse

Behöver verkligen skriva av mig och ut trycka mig om min största hobbi här i livet. Just allas favorit städning.
Som småbarn förälder råkar man för ofta ut för just denna hobbi, den liksom smyger sig på en och även fast man hela tiden plockar och plockar, torkar ytor,damsuger och försöker förtvivlat hålla den i ordning så bara smäller det till och det ser ut som en tornado gått igenom huset. 
Som föräldraledig ut i på det så jobbar man juh hemma som min son vacker sa till mig att jag gjorde. Mamma hon jobbar hemma.. Och det gör man juh man har som "arbete" barn och hem. Min arbete i för sig bjuder på mycket underbart och säg vilket annat arbete man får så oerhört mycket kärlek, sköna stunder, man kan lägga sig och sova mitt på dagen. Det finns tusen pocetiva saker med att just vara hemma med sina barn.
Men att vara kvinnan i huset "chefen" här hemma på dagarna bjuder på väldigt mycket utmaningar, för ja alla vi vet juh faktist hur barn är. Dom kan inte vänta, ordet jag kommer snart vänta är ett  helt nytt ord. helst för en hungrig bebis och en samtidigt bajsnödig storebror som ropar jag är klaaarr mamma! Att vara på ett "vuxen" arbete kan i sina stunder ha fördelar för jag menar 2 kafferaster och en hel lunch när man får bara sätta sig, hehe mina kafferaster brukar utspela sig på lite olika platser och ibland stående. Lunchen den kan variera från en lugn och härlig stund till en bebis som är superhungring och bara ska ha mat nuu! Och samtidigt sitter storebror och petar/leker med sin mat och utnytjar mammans förvirande försök att mata bebis och samtidigt hålla koll till att springa från bordet, smeta mat eller bara dela upp maten i 1 miljon småbitar. Men det underbara är endå att hur mycket kaos det en blir eller hur trött man än är, Så är det hela värt det endå när ens busfrö till son kryper upp i ens knä och ger mig en kram och säger jag älskar dig mamma, eller ett ens dotter somnar i ens knä bara sådär fridfullt som ett barn kan göra.. Dagarna är så fylld av magsiska stunder så det överlappar dom där stunderna när man tror huvudet ska koka över.
Men som sagt detta handla om städning. Och det kan i sina dagar hamna i skymundan och även fast man försöker så ser det endå ut som en tornado och när man väl skyndar sig och städa medana lillasyster sover och storebror ser tv.. Så brukar det endå bli sina avbrott och man hinner inte allt m.m eller är det bara så att visa dagar så bara släpper man allt och njuter av sina barn istället.
 
Men man vill inte ha ett hem där det alltid är stökigt och finns inge som stressar så som när det är saker överallt. Och mitt stora bekymer är att jag är oerhört  duktig på att lägga saker på sidan och ej på dess rätta plats, lämna mina kaffemugar på dom mest konstiga ställen och gärna lämna kläder.
Detta gör att ja hela tiden går bakom mig själv och plockar, samtidigt som min son gärna leker lite överallt och min sambo han har sina saker han gör han med.
och så säger alla att njut nu av ledigheten med barnen och det gör man men hur mycket man är ledig det är frågan. I sommras när det var fina dagar då var det underbart jag och barnen var en massa på stranden, vi passa på och hälsa på mormor och morfar en massa och utåt sett så ser det nog ut som värsta semestern och vara hemma. man lullar på i något halvdant tempo följer barnens rytm m.m 
Men så finns det juh baksidor som inte syns utåt att jag imellanåt när jag haft för slappa dagar och inte gjort nå huhållsbarbete alls får stå kvällstid när barnen sover och städa för jag velat göra roliga saker på dagen.
Sen hjälper Tony mig till viss del hemma, men jag är som sagt "hemma" och han jobbar så jag kan inte kräva att han ska städa,laga mat m.m medans jag skulle sitta hemma dagarna i enda och bara ha det bra heller.
Känner faktist att jag fått ut min skrivarlust och mina tankar ikväll medans jag sprang runt här hemma och städade. passa på och damtorka kök/vardagsrum och städa toaletterna och tvätta 3 maskiner tvätt. oerhört roligt va? men gick och filade på mitt inlägg så därav hade jag så mycket och få ur mig ;) 
Livet hemma med mina två små guldhjärtan är inte något igentligen man kan beskriva det måste upplevas för att man ska förstå hur viktigt tiden hemma med barnen är. Och därför är det så viktigt att båda föräldrarna får förmånen att få vara hemma med sina barn och uppleva en föräldraledighet men allt vad det innebär.
Men vad som än händer under dagen så vet jag alltid att jag älskar och är älskad av dom två underbaraste personerna som finns i mitt liv. Mina två små barn som faktist är det viktigaste,vackraste och det bäste jag har  och i slutändan vad gör det att det är lite stökigt när man har förmånen att få rå om och  spendera underbar kvalitetstid med världens bäst barn! Mamma älskar er <3
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ostlundemma

Handlar om mitt liv som 2 barns mamma, Våran vardag med både barnprat, inredning,djur,blommor och allt annat mellan himmel och jord!

RSS 2.0